WTC De Morgentrappers is een vereniging in Aalbeke, een wielerclub die momenteel 13 leden telt. Van half februari tot half oktober trekken we er elke week op uit om onze hobby uit te oefenen. 
De ritten zijn tussen de 50 km en 120 km lang, indien nodig wordt er in verschillende groepen gereden (A, B, C) al naar gelang de gemiddelde snelheid!


De club werd opgericht in 1970. Ondertussen werden reeds heel wat kilometers afgehaspeld op Vlaamse en Waalse wegen.

Ons sportjaar starten we met een ontbijt op een zondagmorgen in januari, meteen ook de gelegenheid tot uitwisselen van de traditionele nieuwjaarswensen.

Ieder jaar rijden wij een ± 70 ritten naar andere clubs met als hoogtepunt van het seizoen Gent-Wevelgem (145 km of 225 km). Ook vrouwen zijn welkom. Momenteel kunnen de drie aangesloten vrouwen goed hun (manneke) staan maar als het toch eens wat moeilijker zou gaan krijgen die steevast een duwtje in de rug van "de" mannen. Voor elke rit vertrekken we steevast aan ons clublokaal 'De Melkerij'. Na de rit wordt er meestal nog wat nagekaart. Kortom, door het fietsen zijn we een groep vrienden geworden waar naast het sporten ook een luisterend oor even belangrijk kan zijn.

Het seizoen wordt traditioneel afgesloten met een souper dat wij zien als een gezellig samenzijn met een lekkere warme feestmaaltijd.