Werking

 


 WTC De Morgentrappers is de Aalbeekse wielerclub die momenteel 22 leden telt. Van half februari tot half oktober trekken we er elke week op uit om onze hobby uit te oefenen. De ritten zijn tussen de 50 en 120 km lang en worden gereden aan een tempo van gemiddeld ± 26 tot 30 km/uur. Voor wie het te rap zou gaan kan die nog altijd aansluiten bij de "B" groep die rijden een kortere afstand aan een lager tempo van ± 21 tot 24 km/uur.

De club werd opgericht in 1970. Ondertussen werden reeds heel wat kilometers afgehaspeld op Vlaamse en Waalse wegen.

Ons sportjaar starten we met een ontbijt de vierde zondag van januari, meteen ook de gelegenheid tot uitwisselen van de traditionele nieuwjaarswensen.

Ieder jaar rijden wij een ± 70 ritten met als hoogtepunt van het seizoen Gent-Wevelgem (145 of 225 km). Ook vrouwen zijn welkom. Momenteel kunnen de drie aangesloten vrouwen goed hun (manneke) staan maar als het toch eens wat moeilijker zou gaan krijgen die steevast een duwtje in de rug van "de" mannen. Voor elke rit vertrekken we steevast aan ons clublokaal "De Melkerij". Na de rit maken wordt er meestal nagekaart. Kortom, door het fietsen zijn we een groep vrienden geworden waar naast het sporten ook een luisterend oor even belangrijk kan zijn.

Jaarlijks organiseren wij onze clubrally "Omloop der Vlaams-Waalse Gewesten" in het weekend van week 20 (3de weekend van mei) en op Pinkstermaandag. Deze drie ritten komen in aanmerking voor het brevet Leiedal en VBR. Telkens mogen we méér dan 1500 wielertoeristen verwelkomen. Het is voor ons dan ook van het allergrootste belang ritten bij andere clubs te gaan rijden.

In augustus organiseren we voor alle leden die hebben meegewerkt aan onze clubrally een verrasingsavond.

Het seizoen wordt traditioneel afgesloten met een souper dat wij zien als een gezellig samenzijn met een lekkere warme feestmaaltijd.